Hírek, események
Dráva morfológiai monitoring pályázat nyitókonferencia [2012.02.03]

2012. január 25-én Eszéken tartotta a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Pécs) és a Hrvatske Vode (Eszék) szervezete a Dráva morfológiai monitoring IPA pályázat nyitókonferenciáját.

Bővebben...
Duna és Dráva Vízgyűjtő Albizottság soros találkozó [2011.10.20]

A Duna és Dráva Vízgyűjtő Albizottság  szakértői 2011. 11. 08 - 10. között a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén tartják soros találkozójukat. A találkozón a horvát és magyar fél egyezteti a Dráva folyón az előző találkozó óta végzett és a következő találkozóig elvégzendő munkákat.

Egyeztetik a Dráva folyó horvát és magyar vízrajzi állomásainak 2011. évi január-október közötti időszakának vízállás, vízhozam értékeit.

Zárókonferencia [2011.07.19]
A Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az IPA uniós alapjából finanszírozott projektjének zárórendezvényét 2011. 06. 28-án tartotta Pécsett. Bővebben...
Duna és Dráva Vízgyűjtő Albizottság soros találkozó [2011.04.08]

A Duna és Dráva Vízgyűjtő Albizottság  szakértői 2011. 04. 19 - 21. között a „Hrvatske Vode” (Horvát Vizek vízügyi szervezet) területén tartják soros találkozójukat.

Bővebben...
Nyitókonferencia [2010.11.30]
Nyitókonferencia "a Dráva árvízi előrejelző rendszer fejlesztése" című projektben.Bővebben...

Összes hír...
Köszöntő
‹ Előző1Következő ›
Print
Köszöntjük a kedves látogatót az Integrált Drávai Monitoring honlapon!

Ez a honlap az "INTERREG IIIA Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006" pályázat "Integrált Drávai Monitoring" projekt keretében valósult meg.

A projekt egyik célja a Dráva folyón országonként külön-külön működtetett vízrajzi, vízminőségi és ökológiai monitoring rendszerek felülvizsgálata volt, az Európai Parlament és Tanács által kiadott 2000/60/EK számú irányelvnek megfelelően. Másik célja a folyó vonzáskörzetében érintettek - önkormányzatok, civil szervezetek, lakosság, vízi turizmusban résztvevők, vízhasználók, stb.-, valamint egyéb területhasználók (erdőgazdaságok, horgászegyesületek, stb.) által igényelt szolgáltatású integrált megfigyelőrendszer megtervezése és kialakítása volt a folyó közös érdekű horvát-magyar szakaszán.

Ez a monitoring-rendszer alapját képezi az EU keretirányelv szerinti víztest-minősítésnek és a Horvát-Magyar Vízgazdálkodási Bizottság keretében folytatott szakmai együttműködésnek. Az optimalizált terv alapján közös, folyamatosan bővíthető, interneten elérhető komplex vízrajzi, vízminőségi, ökológiai információs rendszert alakítottunk ki. A pályázat és a jelen honlap megvalósítását támogatta az Országos Területfejlesztési Hivatal, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, illetve EU Strukturális Alapok forrás felhasználása biztosította a megvalósítást.

A honlap bővítésre, fejlesztésre került a horvát-magyar IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében finanszírozott Dráva árvízi előrejelzés projekt előrejelzett vízrajzi adataival. Az előrejelző projekt célja  a két ország előrejelző rendszerének közös fejlesztése és használata. Naponta a horvát és magyar vízrajzi állomásokra készülő előrejelzések a ddkovizig.hu, , vituki.hu, voda.hr és a dravamonitoring.eu honlapokon is elérhetők.

‹ Előző1Következő ›
Print